Specialisaties

Sportkinesitherapie

Heb je een letsel door een bewegingsactiviteit of sportparticipatie? Ik kan je helpen en begeleiden tijdens je activiteiten van het dagelijkse leven en sportactiviteiten. Met behulp van specifieke oefeningen, kinesitherapie behandelingen en advies, brengen we je zo snel en efficiënt mogelijk terug in beweging. – Voor alle leeftijden en bewegingsniveaus.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een diepgaande specialisatie in het bewegingssysteem met specifieke aandacht voor geavanceerde en complementaire onderzoeks- en behandelingstechnieken bij articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen, met inbegrip van manipulaties. Er is een uitgebreide focus op een grondige klinische redenering.

Letselpreventie

Het vermijden van een letsel of een secundair letsel is een belangrijk aspect binnen de sportkinesitherapie. Ben je van plan om na een lange pauze een bepaalde sportactiviteit weer op te nemen? Dan zou je baat kunnen hebben bij een specifiek oefenprogramma en gericht advies. Beter voorkomen dan genezen ;-).

Revalidatie na trauma en/of chirurgie

Na een letsel – door bv. een blessure, ingreep, trauma, ziekte, ontwikkelingsproblemen, en dergelijke – is er een mogelijkheid dat men bepaalde functies van het lichaam opnieuw moet verkrijgen, verbeteren of behouden. Deze kunnen nodig zijn om verschillende taken van het dagelijkse leven uit te voeren. Ik kan je helpen het fysiek functioneren te verbeteren. Tijdens de kinesitherapie sessies zullen we naar specifieke en individuele doelen werken.

Reconditionering

Een verlies in fysieke conditie door inactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: een verlies in functie van een bepaald lichaamsdeel, of door een lange pauze van sportactiviteiten. Een geïndividualiseerd oefenprogramma wordt gebruikt om je kracht, stabiliteit, uithouding, flexibiliteit en mobiliteit op te bouwen. Elk programma zal persoonlijk begeleid worden en aangeboden worden als een één-op-één fitness training.

Dansers en muzikanten

Als danser en musicus word je regelmatig geconfronteerd met fysieke uitdagingen en blessures. Als kinesitherapeut gespecialiseerd in het helpen van kunstenaars, kan ik u hierbij helpen!