Specialisaties

Sportkinesitherapie is voor alle leeftijden en alle niveaus van lichamelijke fitheid.

Sportkinesitherapie

Heb je een letsel door een bewegingsactiviteit of sportparticipatie? Ik kan je helpen en begeleiden tijdens je activiteiten van het dagelijkse leven en sportactiviteiten. Met behulp van specifieke oefeningen, kinesitherapie behandelingen en advies, brengen we je zo snel en efficiënt mogelijk terug in beweging. – Voor alle leeftijden en bewegingsniveaus.

Revalidatie

Na een letsel – door bv. een blessure, ingreep, trauma, ziekte, ontwikkelingsproblemen, en dergelijke – is er een mogelijkheid dat men bepaalde functies van het lichaam opnieuw moet verkrijgen, verbeteren of behouden. Deze kunnen nodig zijn om verschillende taken van het dagelijkse leven uit te voeren. Ik kan je helpen het fysiek functioneren te verbeteren. Tijdens de kinesitherapie sessies zullen we naar specifieke en individuele doelen werken.

Letselpreventie

Het vermijden van een letsel of een secundair letsel is een belangrijk aspect binnen de sportkinesitherapie. Ben je van plan om na een lange pauze een bepaalde sportactiviteit weer op te nemen? Dan zou je baat kunnen hebben bij een specifiek oefenprogramma en gericht advies. Beter voorkomen dan genezen ;-).

Taping

Taping kan gebruikt worden bij bepaalde letsels om de pijn te verbeteren of om je bewegingspatroon te helpen verbeteren. Het wordt vaak toegepast om de gewrichtsstabiliteit te verbeteren, je bewegingsvertrouwen op te krikken, normale beweging te vergemakkelijken en het vermijden van nieuwe letsels.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Je kan in de praktijk terecht bij klachten vanwege posturale en hormonale veranderingen tijdens een zwangerschap, of na een bevalling. Na 4-6 weken post-partum kan er een oefenprogramma opgestart worden om je fysieke conditie weer op te bouwen.

Reconditionering

Een verlies in fysieke conditie door inactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: een verlies in functie van een bepaald lichaamsdeel, of door een lange pauze van sportactiviteiten. Een geïndividualiseerd oefenprogramma wordt gebruikt om je kracht, stabiliteit, uithouding, flexibiliteit en mobiliteit op te bouwen. Elk programma zal persoonlijk begeleid worden en aangeboden worden als een één-op-één fitness training.

Coaching Danstechniek

Foto: Amat Bolsius - Choreografie: Neeltje Verdoorn – Fontys Dansacademie

Met beide diploma’s, een Bachelor Theaterdans Modern, Uitvoerend en een Master in Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, ben ik zeer goed op de hoogte over hoe beweging in elkaar zit en daarbij ook dansbewegingen. Vaak komt een danser bij me langs met een bepaalde blessure waar een fout in de danstechniek aan de basis ligt voor de problematiek.

Ter blessurepreventie, -herstel of simpelweg om je dans/ballet-techniek te verbeteren, bied ik een persoonlijke begeleiding aan voor dansers die er graag aan willen werken. Samen bespreken we je hulpvraag en maken we een gepersonaliseerd oefenprogramma voor jouw specifiek probleem.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kan je me telefonisch of via mail contacteren. Een afspraak kan ook online gemaakt worden!
Een afspraak duurt ongeveer een uur en is niet op voorschrift van een arts. Als u een voorschrift heeft, maak dan een afspraak voor kinesitherapie.