Het Team

AUDREY DE BRY

Manuele therapie
Myofasciale therapie en dry needling
Kinesitherapie voor orofaciale en kaakklachten
Sportkinesitherapie
Dansers en muzikanten

In 2017 ben ik afgestudeerd als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, gespecialiseerd in sportkinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. In juni 2021 behaalde ik met succes mijn postgraduaat diploma Manuele Therapie aan de Universiteit Gent. Momenteel specialiseer ik me verder in de behandeling van orofaciale klachten en kaakklachten (TMG) aan de UGent.

Mijn passie voor de beweging van het menselijk lichaam begon met mijn balletlessen die ik sinds mijn kindertijd volgde. Ik oefende de complexe bewegingen op elk moment van de dag en overal waar ik de ruimte had. Als tiener besloot ik mijn droom en passie na te jagen door moderne dans te studeren aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, Nederland. Na een aantal jaar hard werken en mijn grenzen verleggen, studeerde ik in 2012 af als professioneel danseres in Moderne dans en Theaterdans.

Tijdens mijn dansstudies heb ik vaak de hulp van een kinesist moeten inroepen om de blessures te behandelen die ik helaas opliep tijdens het intensieve trainingsprogramma. Ik begon echt geïnteresseerd te raken in de mechanische, biochemische en fysiologische aspecten van hoe het menselijk lichaam beweegt. Daarom besloot ik mijn kennis over beweging te verdiepen door kinesitherapie en revalidatiewetenschappen te studeren aan de Vrije Universiteit Brussel. Door mijn achtergrond en mijn sterke affiniteit met dansers en artiesten, specialiseerde ik mij in sportkinesitherapie. In 2017 rondde ik mijn Master af.

Om mijn kennis nog verder te verdiepen en mensen gerichter te kunnen helpen, ben ik in 2020 gestart met een postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent en heb ik in 2021 mijn diploma behaald.

Mijn missie is om mensen te helpen slimmer en makkelijker te bewegen. Ik wil helpen bewegen te vergemakkelijken, ongeacht hun vaardigheidsniveau en leeftijd. Iedereen heeft een lichaam en heeft het recht om zijn bewegingsmogelijkheden te verkennen!

Als voormalig danseres ben ik ook erg geïnspireerd om dansers en andere artiesten te helpen met hun blessures, zodat ze altijd hun beste prestaties kunnen leveren.

LOUISE DUCA

Sportkinesitherapie
Dry needling
Ademhalingstherapie
Lymfedrainage
Personal training

In 2021 behaalde ik mijn masterdiploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles, ULB.

Omdat ik gepassioneerd ben door sport, heb ik me dankzij de opleiding tot Kinesport Expert gespecialiseerd in manuele therapie en de behandeling van sportgerelateerde pathologieën. Deze specialisatie heb ik aangevuld met een opleiding sportprogrammering en revalidatie met de Canadese structuur Rehab-U in 2022.

Deze passie vergezelt me zowel in mijn dagelijks leven als in mijn werkwijze als therapeut. Hierdoor heb ik me verder verdiept in voeding en sportcoaching, die ik in mijn praktijk aanbied.

Beweging en (sport-)prestaties zijn de pijlers van de revalidatie van de sportpatiënt maar ook van de algemene kinesitherapie. Omdat deze begrippen voor iedereen een andere betekenis hebben, zorg ik ervoor dat al mijn behandelingen individueel zijn, ongeacht uw leeftijd, uw doelstelling of uw niveau van fysieke activiteit!

Dit alles doe ik met veel humor, dynamiek en vriendelijkheid!

LET OP: Enkel Frans en Engels.