De Praktijk

De praktijk is gelegen in een groene en rustige omgeving ten zuiden van Ukkel, Brussel.

Er is een private behandelruimte voorzien voor de noodzakelijke manuele behandelingen van uw blessure. Hier is gedacht aan comfort voor zowel patiënt als therapeut met een gemakkelijk bedienbare behandeltafel van Gymna.

Er wordt tijdens de behandeling erg ingezet op (functionele) oefentherapie. Daarom is er in de praktijk voldoende ruimte voorzien om te oefenen en te sporten. Het is ingericht met moderne en gloednieuwe apparatuur van uitstekende kwaliteit. Hier kan men trainen met verschillende doeleinden in functie van de nood van de klacht en de hulpvraag.

Je behandeling

Eerste afspraak

Een eerste consultatie duurt ongeveer 60 minuten voor een uitgebreid intake-gesprek en een grondig klinisch onderzoek. Dankzij een diepgaande diagnostiek kan er een goed beeld gevormd worden van je klachtenpatroon. De resultaten bespreken we samen en eventuele vragen worden zo goed mogelijk beantwoord. Hierna kan in samenspraak een behandelplan uitgestippeld worden om jouw doel zo vlot mogelijk te bereiken. Zou dit nodig zijn krijg je zelfs alvast enkele oefeningen mee naar huis en kan je meteen aan de slag!

Vervolgafspraak

Tijdens een vervolgafspraak wordt steeds geëvalueerd hoe de vorige sessie verlopen is en hoe je klachtenpatroon evolueert over de tijd. Zo nodig wordt het behandelplan aangepast en/of wordt deze progressief opgebouwd. Naast de nodige manuele behandelingen kunnen oefeningen gecorrigeerd, bijgesteld en toegevoegd worden in de vorm van een oefenprogramma voor thuis en/of in de praktijk met het beschikbare materiaal. Er is altijd ruimte om eventuele vragen te beantwoorden tijdens deze one-on-one tijd. In het verloop van deze kine sessies wordt ook aandacht gegeven aan secundaire preventie om sequelen te vermijden.

Reken zeker een half uur voor een vervolgafspraak, maar deze kan mogelijk ook langer duren bij een oefenprogramma in de praktijk. Hier heb je de tijd om je oefeningen uit te voeren en blijf ik beschikbaar om er een oogje op te werpen.

Einde van de sessies

Aan het einde van de sessies blikken we samen terug op het gehele verloop van je klacht voor en tijdens de behandelingen en beoordelen we hoe het er nu uitziet. Zo nodig wordt er besproken welke verdere stappen eventueel ondernomen zouden moeten worden voor verdere behandeling, en/of het vermijden van een volgende klacht. Er worden nog tips en tricks meegegeven voor de toekomst en wens ik je heel veel succes toe!

Een revalidatie gaat om een persoonlijke begeleiding en coaching.

Type afspraakTijdsduurPrijs
Eerste afspraak / Nieuwe pathologie (incl. administratiekosten)60 minuten82,- euro
Vervolgafspraak30 minuten of langer41,- euro
Huisbezoek (incl. transportkosten)30 minuten46,- euro
Kinesitherapeutisch verslagNVT30,65 euro
Coaching danstechniek60 minuten82,- euro

Wil je meer weten over de praktijk en hoe er wordt gewerkt? Contacteer me gerust!