Audrey De Bry

Sportkinesitherapeut

Welkom op de website van mijn kinesitherapiepraktijk in Ukkel, Brussel! Heb je last van een acuut of chronisch letsel? Laat je niet ontmoedigen. Samen analyseren en pakken we je probleem aan. Hierbij maken we gebruik van een persoonlijke en actieve behandeling, aangepast voor jouw specifieke hulpvraag. Iedereen is welkom! Je hoeft geen top atleet te zijn om van bewegen te houden! Aarzel niet een afspraak te maken of om me voor vrijblijvend advies te contacteren.

Specialisaties

Heb je een letsel door een bewegingsactiviteit of sportparticipatie? Ik kan je helpen en begeleiden tijdens je activiteiten van het dagelijkse leven en sportactiviteiten. Met behulp van specifieke oefeningen, kinesitherapie behandelingen en advies, brengen we je zo snel en efficiënt mogelijk terug in beweging. – Voor alle leeftijden en bewegingsniveaus.

Na een letsel – door bv. een blessure, ingreep, trauma, ziekte, ontwikkelingsproblemen, en dergelijke – is er een mogelijkheid dat men bepaalde functies van het lichaam opnieuw moet verkrijgen, verbeteren of behouden. Deze kunnen nodig zijn om verschillende taken van het dagelijkse leven uit te voeren. Ik kan je helpen het fysiek functioneren te verbeteren. Tijdens de kinesitherapie sessies zullen we naar specifieke en individuele doelen werken.

Een verlies in fysieke conditie door inactiviteit kan verschillende oorzaken hebben: een verlies in functie van een bepaald lichaamsdeel, of door een lange pauze van sportactiviteiten. Een geïndividualiseerd oefenprogramma wordt gebruikt om je kracht, stabiliteit, uithouding, flexibiliteit en mobiliteit op te bouwen. Elk programma zal persoonlijk begeleid worden en aangeboden worden als een één-op-één fitness training.

Het vermijden van een letsel of een secundair letsel is een belangrijk aspect binnen de sportkinesitherapie. Ben je van plan om na een lange pauze een bepaalde sportactiviteit weer op te nemen? Dan zou je baat kunnen hebben bij een specifiek oefenprogramma en gericht advies. Beter voorkomen dan genezen ;-).

Je kan in de praktijk terecht bij klachten vanwege posturale en hormonale veranderingen tijdens een zwangerschap, of na een bevalling. Na 4-6 weken post-partum kan er een oefenprogramma opgestart worden om je fysieke conditie weer op te bouwen.

Taping kan gebruikt worden bij bepaalde letsels om de pijn te verbeteren of om je bewegingspatroon te helpen verbeteren. Het wordt vaak toegepast om de gewrichtsstabiliteit te verbeteren, je bewegingsvertrouwen op te krikken, normale beweging te vergemakkelijken en het vermijden van nieuwe letsels.

Dansblessures

Excerpts
Excerpts - Gebaseerd op stukken van Truus Bronkhorst, leiding Marc Van Loon - Fontys Dansacademie

Als een danser kan je allerlei letsels tegenkomen die je dansmogelijkheiden kunnen beperken. Bij pijn of discomfort bij bepaalde bewegingen kan ik je weer op de dansvloer helpen en coachen. Mogelijk ervaar je moeilijkheden om een bepaalde (dans-) beweging of houding onder de knie te krijgen. Als een vroegere danser en dansdocent begrijp ik als geen ander hoe het lichaam van een danser functioneert. Ik herken de bewegingsmogelijkheden die nodig zijn om op je beste niveau te dansen. Heb je problemen die je verhinderen om je beste prestatie neer te zetten? Contacteer me gerust!

Muzikanten blessures

Marie De Bry - www.mariedebry.com

Specifieke problemen, vaak chronisch vanwege repetitieve bewegingen, geven bij muzikanten veel klachten. Tijdens mijn kinesitherapiestudies spitste ik me toe tot zulke repetitieve stress en overbelastingsletsels. Deze ontwikkelen zich vaak over een bepaalde tijd door een te hoge belasting van spieren en pezen. Dit kan een negatieve impact hebben op de uitvoering or zelfs carrière. Als je last hebt van zulke blessures, chronisch of acuut, aarzel niet me te contacteren. Ik help je weer op weg naar klachtenvrij muziek te spelen.

Mens sana in corpore sano

Een gezonde geest in een gezond lichaam – Juvenalis